Skip to main content

Nieuws

Nieuwste artikelen

Nieuws

favicon Loonservice Brabant

Over dit artikel

 • Geplaatst op:

  07 december 2023
 • Aangepast op:

  19 december 2023
 • Categorie:

  Nieuws

Ander nieuws

Controle arbeidsovereenkomsten, voorwaarden voor toepassing lage AWf-premie

Om te controleren of u de lage AWf-premie mag betalen, is het belangrijk om te weten aan welke voorwaarden de arbeidsovereenkomst moet voldoen. U betaalt voor uw werknemer de lage AWf-premie, wanneer de arbeidsovereenkomst aan de volgende voorwaarden voldoet:
 • Het gaat om een arbeidscontract voor onbepaalde tijd.
 • Het contract is schriftelijk vastgelegd. Een arbeidsovereenkomst schriftelijk vastleggen kan op een aantal manieren.
 • Het arbeidscontract is geen oproepcontract.
Om te zorgen dat u de lage AWf-premie mag betalen, is het verstandig om de arbeidsovereenkomsten van uw werknemers te controleren op deze voorwaarden. Als het contract niet aan alle voorwaarden voldoet, betaalt u de hoge AWf-premie (tenzij er sprake is van een uitzonderingssituatie).
U kunt onderstaande stappen doorlopen in Loket om een overzicht op te vragen van de huidige registratie van uw arbeidsovereenkomsten in uw loonadministratie. Controleer goed of deze in overeenstemming is met de feitelijkheid. Na controle ontvangen we dit overzicht graag van u retour met de bevestiging van akkoord of met de hierop van toepassing zijnde aanpassingen zodat wij deze kunnen verwerken in de loonadministratie. U blijft als werkgever verantwoordelijk voor de correcte aanlevering en vervolgens verwerking hiervan.

Stappen te nemen in de Loket.nl Classic omgeving (helaas is dit overzicht nog niet op te vragen in de nieuwe Loket omgeving):
 1. Tabblad Overzichten
 2. Export gegevens
 3. Diverse salarisgegevens
 4. WAB, Peildatum 01-12-2023
 5. Alleen actief Nee
 6. Kolommen K, L, M en N controleren
Wij hopen dat u met dit advies kunt voorkomen dat u onnodig de hoge Afw-premie betaalt, welke 5% hoger is dan de lage Awf-premie. Als u nog vragen heeft, dan kunt u rechtstreeks contact opnemen met ons op onderstaand telefoonnummer, via mail of rechtstreeks met uw contactpersoon van Loonservice Brabant.