Skip to main content

Nieuws

Nieuwste artikelen

Nieuws

favicon Loonservice Brabant

Over dit artikel

 • Geplaatst op:

  09 november 2020
 • Aangepast op:

  13 november 2020
 • Categorie:

  Nieuws

Ander nieuws

In 2021 ook geen hoge WW-premie bij Overwerk

Sinds 1 januari 2020 is de WW-premie verdeeld in een hoge en lage premie. Als werkgever betaald u de lage premie voor (in 2021 2,70%*):

 • Werknemers met een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd
 • Werknemers jonger dan 21 jaar die max. 48 uur over een tijdvak van 4-weken of 52 uur over een tijdvak van een maand verloond krijgen
 • Een leerling die de Beroeps Begeleidende Leerweg volgt
 • De werkgever die een uitkering werknemersverzekeringen betaald als werkgeversbetaling of als eigenrisicodrager

In alle andere gevallen betaald u de hoge premie (in 2021 7,70%*).

Op grond van de Wet Arbeidsmarkt in Balans (WAB) is ook bepaald dat voor werknemers waarvoor de lage premie geldt er in een kalenderjaar maximaal 30% meer gewerkt mag worden dan de vaste uren zoals in de arbeidsovereenkomst zijn vastgelegd. Indien er meer dan 30% wordt overgewerkt dan geldt voor de betreffende werknemer het gehele kalenderjaar de hoge premie. In sectoren waar door het coronavirus veel wordt overgewerkt heeft deze regeling een onbedoeld effect en is er besloten dat deze in 2020 wordt opgeschort.

Ook in 2021 zal deze regeling nog worden opgeschort omdat er verwacht wordt dat ook in dit jaar door het coronavirus in bepaalde sectoren veel overwerkt gaat worden.

*percentages zijn nog niet definitief vastgesteld

Aangiftebrief Loonheffingen 2021

Medio november 2020 gaat de belastingdienst de “Aangiftebrief loonheffingen 2021” en de “Beschikking Loonheffingen Gedifferentieerd premiepercentage Werkhervattingskas 2021” versturen. Deze brieven zijn van belang voor een correcte verwerking van de salarissen voor 2021. Zorgt u ervoor dat er een kopie van deze brieven z.s.m. in ons bezit komt.