Skip to main content

Nieuws

Nieuwste artikelen

Nieuws

favicon Loonservice Brabant

Over dit artikel

 • Geplaatst op:

  19 juli 2021
 • Aangepast op:

  19 juli 2021
 • Categorie:

  Nieuws

Ander nieuws

ZOMERADVIES: zomervakantie & corona

De vakanties staan weer voor de deur. Maar helaas zijn de corona-besmettingen flink opgelopen. De kleurcodes van Nederland en de landen om ons heen zijn nog onzeker en kunnen van kleur verschieten naar oranje (hoog) en rood (zeer hoog risicogebied), met bijbehorende corona-maatregelen. Ook de voorwaarden voor reizen van en terugkeer naar Nederland kunnen veranderen.  We vinden het belangrijk om hier goede afspraken over te maken, zodat we ook na de vakantieperiode kunnen zorgen voor een veilige werkomgeving. De volgende afspraken gelden zolang de corona-pandemie aanwezig is.

Volg de Covid-19- regels

Code oranje/ rood: voor eigen rekening en risico

 • Wij raden reizen door of naar een land met code oranje of rood nadrukkelijk af en we volgen hierin het advies van de overheid. Het reizen door of naar deze bestemmingen komt daarom voor jouw eigen rekening en risico. Dit betekent dat er geen recht op loondoorbetaling geldt als je bijvoorbeeld niet kunt reizen vanwege een lockdown of als je in verplichte quarantaine moet. Je kunt dan natuurlijk wel aanvullende verlofdagen of onbetaald verlof opnemen.

Reis door/naar land met code groen of geel

 • Als je door of naar een land afreist met code groen of geel en de kleurcode wijzigt tijdens de vakantie of doorreis naar oranje of rood, dan geldt dat dit voor je eigen rekening en risico komt. Wij adviseren je in dat geval om dit land zo spoedig mogelijk te verlaten. Kun je vanwege een lockdown of quarantaineplicht na je vakantie niet op tijd op je werk verschijnen, dan komen deze dagen voor jouw eigen rekening en geldt er geen recht op loondoorbetaling. Je kunt dan natuurlijk wel aanvullende verlofdagen of onbetaald verlof opnemen.

Ziek door corona tijdens vakantie

 • We hopen het niet maar als je ziek wordt vanwege corona tijdens je vakantie in een land buiten Nederland met code oranje of rood dan geldt er geen recht op loondoorbetaling tijdens ziekte. Je gebruikt in dat geval je reeds opgenomen verlofdagen voor de ziekteperiode. Als je daarnaast niet op tijd op je werk kunt verschijnen vanwege de coronaklachten of omdat je niet kunt of mag reizen, dan geldt ook dan geen recht op loondoorbetaling en kun je verlofdagen of onbetaald verlof opnemen.
 • Stel ons op de hoogte

Laat het ons zo spoedig mogelijk weten als je in een van de bovenstaande situaties komt. Wij kunnen dan samen bekijken wat de beste oplossing is.

Tot slot

Wij wensen jou ondanks de beperkingen toch een fijne en ontspannen vakantie. Met gezond verstand en de juiste keuzes komt dat vast in orde. Maar laten we vooral hopen dat we de volgende vakantieperiode weer onbezorgd op vakantie kunnen. Wij kijken er naar uit!

Heb je nog vragen? Laat het ons weten! We gaan graag in gesprek.